Դպրոցական աշխարհագրության ժամանակակից բովանդակությունը և դրա կատարելագործման խնդիրները - Գրիգորյան, Վահագն
Հայաստանի Հանրապետության ազգային դպրոցի աշխարհագրության դասընթացի բովանդակությունը մեր օրերում չափազանց կարևորվում է, քանի որ ինտեգրվում ենք աշխարհի տնտեսական, քաղաքական, հասարակական, տարրերի կառույցներին, իսկ աշխարհագրական գիտելիքների դերը օրեցօր մեծանում է: Ուստի ազգային դպրոցում պետք է ուղղություն դարձվի աշխարհագրության առարկայի դասավանդմանը, կիրառելով միջազգային առաջավոր փորձը, պահպանելով ազգային դիմագիծը: Այս հարցերի մասին է շոշափվում հոդվածում: Содержание курса географии Национальной школы Республики Армения в настоящее время имеет чрезвычайно важное значение, так как мы интегрируемся в экономические, политические, социальные мировые структуры, и роль географических знаний возрастает день ото дня. Поэтому национальная школа должна ориентироваться на преподавание предмета географии, применяя лучший мировой опыт, сохраняя национальный облик. Эти вопросы рассматриваются в статье. The content of the geography course of the National School of the Republic of Armenia is extremely important nowadays, because we are integrating into the economic, political, and social structures of the world, and the role of geographical knowledge is growing every day. Therefore, the National School should be aimed at teaching the subject of geography, using international best practices, preserving the national image.
Keywords: Աշխարհագրություն