Հետիոտն զբոսաշրջության նոր երթուղիների մշակումը Արցախի Հանրապետությունում - Առաքելյան, Յուրի; Բալայան, Քրիստինե; Առաքելյան, Գևորգ
Արցախյան երրորդ պատերազմից հետո զբոսաշրջության ինդուստրիան տուժել է 80%-ով: Այն վերականգնելու համար հեղինակներն առաջարկում են նոր երթուղիներ մշակել ԱՀ տարածքում: Իրենց տեսականիով առավել գրավիչ են Պատարա գյուղի շրջակայքն ու Մեյդան տեղամասը: Կատարվել է տեղանքի քարտեզագրում և երթուղու նկարագրություն: После третьей Арцахской войны индустрия туризма пострадала на 80%. Для его восстановления авторы предлагают разработать новые маршруты на территории Республики Арцах. С их точки зрения, более привлекательной является территория вокруг села Патара и уpoчище Майдан. Выполнено картирование местности и описание маршрута. After the third Artsakh war, the tourism industry suffered 80%. To restore it, the author proposes to develop new routes on the territory of the Republic of Artsakh. From his point of view, the area around the village of Patara and the area of the Maidan is more attractive. The area was mapped and the route was described.
Keywords: Աշխարհագրություն; Արցախի Հանրապետություն