Էզոզբոսաշրջություն - Ավագյան, Ա.
Էզոզբոսաշրջությունն ունի զարգացման մեծ կարողություն։ Այդ կարողության օգտագործման գիտական հիմնավորումը արդիական է և ունի գործնական նշանակություն։ Էզոզբոսաշրջությունը ճամփորդություն է դեպի աշխարհի ուժային, էներգետիկ կենտրոններ, մեկուսանալու, խորհելու, ինքն իրեն ճանաչելու, քաղաքակրթության «այլակերպումներից» ինքնամաքրվելու։ Էզոզբոսաշրջային ուժային կենտրոնները բազմաթիվ են. նրանց մեջ բացառիկ է Արարատ լեռան և Արարատյան դաշտի տեղը։ Նրանք ունեն համամարդկային էներգետիկ կարողություն։ Արարատը տիեզերական ալեհավաքի նման իրեն է ձգում նոյան սերունդներին, այստեղ գենի կանչն է։ Արարատյան դաշտը Նոյի ընտանիքի հանգրվանն է, քրիստոնեության օրրանը։ Նրանց կորուստը էզոզբոսաշրջության գլխավոր դրդապատճառն է։ Эзотуризм имеет большой потенциал для развития. Научное обоснование использования этой способности актуально и имеет практическое значение. Эзотуризм – это путешествие к энергетическим центрам мира, к уединению и медитации, к познанию себя, к очишению цивилизованных “превращений”. Силовые центры эзотуризма многочисленны, среди них уникальны места: гора Арарат и Араратская долина. Они обладают универсиальной энергетической емкостью. Арарат как космическая антена, притягивает поколения Ноя, здесь зов гена, Араратская долина – пристанище семьи Ноя, колыбель христианства. Их утрата является основным мотивам эзоторического туризма Exo-tourism has a great potential for development. The scientific justification for the use of this ability is relevant and has practical significance. Exotourism is a journey to the power centers of the world, to isolation, to meditation, to inner potential to purify oneself from civilization "transformations". There are many esoteric tourism power centers, among them the place of Mount Ararat and the Ararat Valley is unique. They have a universal energy capacity. Ararat, like a space antenna, attracts the generations of Noah, here is the call of the gene. The Ararat Valley is the refuge of Noah's family, the cradle of Christianity. Their loss is the main motive of esoteric tourism.
Keywords: Աշխարհագրություն; Արցախի Հանրապետություն