Характеристический анализ уравнений газовой динамики. Гиперболичность системы уравнений Эйлера - Арутюнян, Давид
Уравнения газовой динамики служат инструментом для исследований движения частиц жидкости или газа. Однако построенную математическую модель не всегда удается решить классическими методами. На помощь приходят численные методы. Более удачные методы созданы на основе решений систем уравнений гиперболического типа. В работе исследуется система уравнений газовой динамики на гипреболичность. Գազային դինամիկայի հավասարումները ծառայում են որպես հեղուկի կամ գազի մասնիկների շարժումն ուսումնասիրելու գործիք: Այնուամենայնիվ, կառուցված մաթեմատիկական մոդելը միշտ չէ, որ հնարավոր է լուծել դասական մեթոդներով: Օգնության են գալիս թվային մեթոդները։ Առավել հաջող մեթոդները հիմնված են հիպերբոլիկ տիպի հավասարումների համակարգերի լուծումների վրա։ Այս աշխատանքում ուսումնասիրված է գազային դինամիկայի հավասարումների համակարգի հիպերբոլիկությունը։ The equations of gas dynamics serve as a tool for studying the motion of particles of a liquid or gas. However, the constructed mathematical model is not always possible to solve by classical methods. Numerical methods come to the rescue. More successful methods are based on solutions of systems of equations of hyperbolic type. The system of equations of gas dynamics for hyperbolicity is studied in this paper.
Keywords: Аэродинамика