Движение самолета в атмосфере при отказе обоих двигателей - Арутюнян, Давид
В работе представлены результаты теоретических и численных исследований динамики самолета при отказе двигателей. Самолет в данной задаче считается материальной точкой. Исследуются проекции скорости на горизонтальном и вертикальном направлениях от времени, а также оценка времени падения при отказе двигателей на заданой высоте. Հոդվածում ներկայացված են շարժիչի խափանման դեպքում օդանավի դինամիկայի տեսական և թվային ուսումնասիրությունների արդյունքները, այս խնդրի մեջ օդանավը համարվում է նյութական կետ, ուսումնասիրված են նաև ժամանակից հորիզոնական և ուղղահայաց ուղղություններով արագության կախումները ժամանակից։ Ինչպես նաև, տվյալ բարձրության վրա շարժիչի խափանման դեպքում անկման ժամանակի գնահատում: The paper presents the results of theoretical and numerical studies of the aircraft dynamics in case of engine failure. The aircraft in this problem is considered a material point. The projections of speed in the horizontal and vertical directions from time are studied, as well as an estimate of the fall time in case of engine failure at a given altitude.
Keywords: Аэродинамика