Проблема вооружения турецкой армии в 1880-1890 гг. - Хачатрян, Тигран (Լիմուշ հրատ.)
Թուրքական բանակը 1877-1878 թթ. ռուս-թուրքական պատերազմից հետո հասել էր կործանման աստիճանի: Սուլթան Աբդուլ Համիդի կողմից ձեռնարկված միջոցառումները հանգեցրին նրան, որ եվրոպական հզոր երկրներից Գերմանիան ձեռնամուխ եղավ Գերմանական բանակի վերաշինմանը և վերազինմանը՝ նպատակ ունենալով ամրապնդելու սեփական շահերը Մերձավոր Արևելքում: Թուրք-գերմանական ռազմական առնչությունների շնորհիվ գերմանական կայսրությունը ռազմավարական ամուր դիրքեր զբաղեցրեց նշված տարածաշրջանում և աստիճանաբար քայլեր ձեռնարկեց համաշխարհային տիրապետության հասնելու համար: Поражение в войне 1877–1878 с Россией привело вооруженные силы Турции в состояние полнейшей дезорганизации. Действия, организованные со стороны Абдула Гамида, довели до того, что из могучих европейских стран только Германия дала согласие реорганизовать и перевооружить турецкую армию, имея цель укрепить свои политические и военные интересы на Ближнем Востоке. В связи с германо-турецкими военными взаимоотношениями, Германская империя укрепила свои военно-стратегические позиции в этом регионе и постепенно организовала меры для достижения всемирного господства. After the defeat in the war with Russia in 1877-1878 the Turkish armed forces were disorganized. The activities by Abdula Hamid led to the fact that among huge European countries only Germany agreed to reorganize and re-equip the Turkish army pursuing the goal to strengthen its political and military interests in the Middle East. Due to the German-Turkish military relations the German Empire occupied firm strategic position in the region and gradually took steps to achieve world domination.
Keywords: История