Առևատրական կյանքի առանձնահատկությունները Ղարաբաղում ռուսական տիրապետության հաստատման առաջին երեսնամյակին - Բաղդասարյան, Նելլի (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում լուսաբանված են առևտրական կյանքի առանձնահատկությունները Ղարաբաղում ռուսական տիրապետության հաստատման առաջին երեսնամյակին: 1805-1822 թթ. Ղարաբաղում խանական վարչակարգը շարունակում էր պահպանվել: Դա խանգարում էր ինչպես արտաքին, այնպես էլ ներքին առևտրի զարգացմանը: 1822 թ.ռուսական վարչակարգի մուտքից հետո ցարիզմի վարած տնտեսական քաղաքականությունը ուղղված էր առևտրական կյանքի աշխուժացմանը, որի նպատակն էր առավելագույն շահույթի ապահովումը: В статье освещаются особенности коммерческой жизни в Карабахе в первой трети утверждения русского доминирования. Ханский режим сохранялся в Карабахе в 1805-1822 годах, что препятствовало развитию как внутренней, так и внешней торговли. После утверждения российского самодержавия, экономическая политика царизма была направлена на активизацию торговой жизни с целью обеспечения максимальной прибыли. The article covers the characteristic features of commercial life in Karabagh in the first third of Russian domination. The Khanate Regime in Karabagh was maintained in 1805-1822. It hindered the development of both external and domestic trade. After the introduction of the Russian Regime in 1822 economic policy led by the Tsarist autocracy was aimed at reviving the commercial life with the purpose to ensure maximum profit.
Keywords: Պատմություն