Վեկտորական սխալանքի մեծության չափում՝ փոխադարձ կորելացիոն մեթոդով - Ծատուրյան, Գրիգոր
Արդի կապի համակարգերում, որոնցից է WiFi 7-ը, օգտագործվում են բարձր կարգի քառակուսային մոդուլացումներ և մինչև 320 ՄՀզ հաճախային շերտով ազդանշաններ։ Այսպիսի ազդանշանների վեկտորական սխալանքի մեծության նկատմամբ դրվում են ճշտության ավելի խիստ պահանջներ, որոնց բավարարման համար առաջարկվում են թեստավորման նոր մեթոդներ։ Վեկտորական սխալանքի մեծության դասական մեթոդով չափման համակարգերում օգտագործվում է մեկ ռադիոհաճախային անալիզատոր, որի սեփական աղմուկների շեմը մոտ է արդի կապի համակարգերին դրվող պահանջներին։ Աշխատանքի ընթացքում հետազոտվել է վեկտորական սխալանքի մեծության չափման փոխադարձ կորելացիոն մեթոդի կիրառումը։ Այս մեթոդը թույլ է տալիս չափումներից հանել անալիզատորի աղմուկները և ստանալ վեկտորական սխալանքի մեծության չափման ավելի ցածր շեմ՝ երկու ռադիոհաճախային վեկտորական անալիզատորների օգտագործմամբ В современных системах связи, таких как WiFi 7, используются квадратурные модуляции высокого порядка и сигналы с полосой пропускания до 320 МГц. К величине вектора ошибки таких сигналов предъявляются более жесткие требования по точности и для того чтобы соответствовать этим требованиям, предлагаются новые методы тестирования. Один радиочастотный анализатор используется в системах измерения величины вектора ошибки классическим методом. В этих системах порог шума близок к требованиям современных систем связи. В статье исследован кросс корреляционный метод измерения величины вектора ошибки. Этот метод позволяет удалить шум анализатора из измерений и получить более низкий пороговый уровень шума для измерения величины вектора ошибки. В данном методе используются два векторных анализатора радиочастотных сигналов. Modern communication systems, such as WiFi 7, are using high order quadrature modulations and signals with a bandwidth of up to 320MHz. The error vector magnitude of such signals are subject to more stringent accuracy requirements. In order to meet those requirements new testing methods are being proposed. One radio frequency analyzer is being used in the classical method of error vector magnitude measurement systems. In those systems noise threshold is close to the requirements of modern communication systems. In the article cross correlation method of error vector magnitude measurements has been investigated. This method allows the noise of the analyzer to be removed from the measurements and to obtain a lower noise threshold level for measuring error vector magnitude. Two radio frequency vector signal analyzers are being used in this method
Keywords: Ռադիոֆիզիկա