Անգլիական օգնության կոմիտեի (Անգլկոմ) մարդասիրական օգնությունը Խորհրդային Հայաստանին - Ավետիսյան, Սուրեն (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է Խորհրդային Հայաստանում Անգլիական օգնության կոմիտեի ծավալած գործունեության լուսաբանմանը: Անգլկոմը մեկն էր առաջին համաշխարհային պատերազմի տարիներին Մեծ Բրիտանիայում ստեղծված կազմակերպություններից, որոնց գործունեությունը միտված էր պատերազմի և թուրքական կոտորածների հետևանքով տուժած բազմահազար հայ որբերի ու փախստականների օգնությանը: Խորհրդային Հայաստանում Անգլիական օգնության կոմիտեն իր զգալի ներդրումն է ունեցել ինչպես հարյուրավոր գաղթականների ու որբերի փրկության, այնպես էլ երկրի ծանր սոցիալ-տնտեսական վիճակի հնարավորինս բարելավման գործում: Статья посвящена деятельности Комитета Английской помощи в Советской Армении. Англком являлся одним из первых организаций, созданных в Великобритании в годы Первой мировой войны, деятельность которых была направлена на помощь многотысячным армянским сиротам и беженцам, пострадавшим от войны и турецкой резни. В Советской Армении Комитет Английской помощи имел существенный вклад как в спасении сотен эммигрантов и сирот, так и в улучшении тяжелого социально- экономического состояния страны. The article aims to elucidate the activity of the English Committee for Relief in the Soviet Armenia. It was one of the organizations in Great Britain formed during the World War I that intended to help thousands of Armenian orphans and refugees affected by war and Turkish massacres. In the Soviet Armenia English Committee for Relief had its great input not only in saving hundreds of refugees and orphans but also in developing the social-economic condition of the country.
Keywords: Պատմություն