Բինար հարաբերության տրանզիտիվ փակման մասին հիմնական թեորեմի մեկ ապացույց և նրա կառուցման ալգորիթմը - Սանթրյան, Սերյոժա; Գալստյան, Աննա
Հոդվածում խիստ մաթեմատիկական տրամաբանության լեզվով կատարված է բինար հարաբերության տրանզիտիվ փակման մասին հիմնական թեորեմի մեկ ապացույց, մշակված է նրա կառուցման ալգորիթմը։ В статье на языке логики строгой математики приводится доказательство основной теоремы о транзитивном замыкании бинарного отношения, разработан алгоритм его построения. In the work, in the language of the logic of strict mathematics, one proof of the basic theorem on the transitive closure of a binary relation is made; an algorithm for its construction is developed.
Keywords: Ինֆորմատիկա