Նորարարական տեխնոլոգիաների օգտագործմամբ սովորողների ուսման որակի ապահովում - Ավետիսյան, Ռազմելա; Առստամյան, Վազգեն
Հոդվածը նվիրված է նորարարական տեխնոլոգիաների օգտագործման խնդիրներին, կատարված են առանձին ուղղությունների վերլուծություններ: Ուսումնասիրության արդյունքում կարևորվում են առցանց և էլեկտրոնային հայալեզու կրթական ռեսուրսների արդյունավետ կիրառումը դասապրոցեսում և դրանց ուղղորդումը՝ զարգացնելու սովորողների գիտելիքներն ու հմտությունները: Մատնանշվում է, որ կրթության արդյունավետությունն ապահովելու համար պետք է շարունակաբար իրականացնել վերապատրաստումներ, հասանելի դարձնել Ինտերնետ կապն անհրաժեշտ բոլոր դասագրքերով և ներբեռնված ուսումնական նյութերով: Статья посвящена проблемам использования инновационных технологий, сделан анализ отдельных направлений В результате исследования разработано эффективное использование онлайн, электронных армяноязычных образовательных ресурсов в классе, развивая знания и навыки студентов, чтобы направлять их. Указано, что для обеспечения эффективности обучения необходимо проводить постоянные тренинги, сделать Интернет доступным со всеми необходимыми учебниками и загруженными учебными материалами. The article is devoted to the problems of using innovative technologies, analyzes of separate directions are made. As a result of the research, the effective use of online, electronic Armenianlanguage educational resources in the classroom is developed, developing students' knowledge and skills to guide them. It is pointed out that in order to ensure the effectiveness of education, it is necessary to carry out continuous trainings, to make the Internet accessible with all the necessary textbooks and downloaded educational materials.
Keywords: Ինֆորմատիկա