Скалярное произведение и определенность некоторыx геометрическиx фигур - Саакян, Георгий
Հոդվածում դիտարկվում է որոշ ուռուցիկ երկրաչափական պատկերների որոշակիության հարցը նրանց կողմերից (անկյունագծերից) կազմված վեկտորների սկալյար արտադրյալների արժեքների միջոցով: Որոշվում են համապատասխան պայմաններ այդ պատկերների որոշակիության համար, ինչպես նաև որոշվում են նրանց հիմնական բնութագրիչները նշված սկալյար արտադրյալների միջոցով: В работе рассматривается вопрос определенности некоторых выпуклых геометрических фигур с помощью значений скалярных произведений векторов, составленных из сторон (диагоналей) этих фигур. Находятся соответствующие условия для определенности этих фигур, а также определяются их основные характеристики с помощью указанных скалярных произведений. The paper deals with the question of the definiteness of some convex geometric figures using the values of the scalar products of vectors composed of the sides of these figures. The corresponding conditions for the definiteness of these figures are found, and also their main characteristics are determined by values of the indicated scalar products
Keywords: Математика