Elements of Modernization Theories in the Armenian Political Culture - Abrahamyan, Aram (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Քաղաքագիտական, սոցիոլոգիական եւ տնտեսագիտական հետազոտությունների մեջ արդիականացման խնդիրն անխուսափելիորեն հանգում է մի շարք տարրերի, որոնք, ըստ ձեւավորված ավանդույթի, բնութագրում են արդիականացման գործընթացը՝ աշխարհիկացում, արեւմտականացում, ինդուստրիալիզացիա: Политологические, социологические и экономические исследования модернизации с неизбежностью сводятся к ее элементам, которые, согласно традиции, характеризуют процесс модернизации – секуляризация, вестернизация, индустриализация.
Keywords: Philology