The Fundamental Conception of the Art of Armenian Carpet Weaving - Astsatryan, Vardan (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Գորգագործությունը հնագույն ժամանակներից հանդիսացել է հայկական մշակույթի կարևոր մաս, ինչը Հայաստանը դարձնում է նրա հնագույն կենտրոններից կենտրոններից մեկը։ Սկզբում գորգերը գործում էին որպես նախասիմվոլիզմի հանրահռչակման և պահպանման միջոց, և մշակույթի այս հատվածը խնամքով փոխանցվում էր հաջորդ սերունդներին: Ковроделие с древнейших времен являлось важной частью армянской культуры, что делает Армению одним из наиболее древних его центров. Первоначально ковры выступали средством популяризации и сохранения протосимволизма протосимволизма, и этот сегмент культуры бережно передавался последующим поколениям.
Keywords: Art