Getahovit-2 Archaeological Site in Armenia: Mollusks Environment - Zarikian, Noushig; Harutiunova, Laura; Kalantaryan, Irena (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Գետահովիտ-2 քարանձավի հնագիտական պեղումներից ձեռք բերված խեցիների ուսումնասիրությունը հնարավորություն է տալիս ամբողջացնել տարածաշրջանի հնախխունջաբանական տվյալները, հասկանալ գտնված նմուշների քանակական և տեսակային կազմի փոխառնչությունները մշակութային շերտերի հետ։ Изучение раковин моллюсков, найденных во время археологических раскопок пещеры Гетаовит-2 (Армения, Тавуш), дает возможность восполнить археомалакологические данные региона, а также понять взаимосвязь количественно-видового состава выявленных экземпляров с культурными слоями.
Keywords: Archaeology; Ethnography