On the Preservation of Persian Monuments in the Republics of Armenia and Artsakh - Mkrtchyan, Karen (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հայաստանի Հանրապետության և Արցախի Հանրապետության տարածքում գտնվող պարսկական հուշարձանները պահպանվում են պետության կողմից և դրանց հանդեպ իրականացված ցանկացած ոտնձգություն ՀՀ և ԱՀ մշակութային օրենսդրությամբ պատժելի է ճիշտ այնպես, ինչպես հայկական պատմամշակութային ժառանգության օբյեկտների դեպքում: Персидские памятники, находящиеся на территории Республики Армения и Республики Арцах, сохраняются государством, и любое посягательство на них карается культурным законодательством Республики Армения и Республики Арцах, как и в случае с армянскими историческими памятниками и объектами культурного наследия.
Keywords: History