The Process of Proclamation of the Independence of the Republic of Nagorno-Karabakh (Artsakh) - Minasyan, Edik (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածում հիմնավորված է, որ Արցախահայության ինքնորոշումը և Արցախի անկախ հանրապետության հռչակումը իրականացվում էր հայկական մի տարածքի վրա, որի նկատմամբ Ադրբեջանը իրավական, պատմական և բարոյական հավակնություններ ունենալ չէր կարող։ В статье проводится подробный анализ соответствующих фактов и процесса провозглашения независимости Арцаха и Республики Армения. В связи с неизбежностью распада СССР 30 августа 1991 года в Баку была созвана внеочередная сессия Верховного Совета Азербайджана, на которой была принята Декларация о восстановлении независимости Азербайджанской Республики.
Keywords: History