The Interrelation Between Personal Values and Motivation in Modern Society - Stepanian, Anush (ՀՀ ԳԱԱ)
The modern world undergoes constant changes and faces new challenges affecting different social fields. Many societies are not ready for rapid adaptation and decision-making in a changing environment. Those changes refer to social, political, economic, educational, business, and other fields. The impact is observable as well in government regulations and public administration. Because of the transitions happening in transformational societies, the attitude towards working activities, careers, and company management are changing as well. Those developments make an essential influence on society members and therefore human resources management becomes an important basis for linking personal factors and professional demands. Human resources management needs to constantly research the developments and requirements of the new world and follow the changes happening among members of the society. As a result, the directions of HRM goals are changing and new responsibilities and processes appear. Personal changes in society members happen in different levels of personal constructs. These may include such personal qualities as needs, motivation, goals, attitudes, and values. Appearing to be the core of a personality, changes in those qualities affect a person’s behavior. To forecast one’s behavior in professional activities particularly, personal factors should be studied and discussed. They influence the professional development process, professional performance, and productivity. During our research, we have tried to find correlations between society changes, human resources management, and personal factors. For this purpose, we have pointed out the main global and local changes happening in Armenia. We have discussed the main directions of contemporary human resources management. To reveal the personal factors peculiarities, we studied the motivation orientation and values system peculiarities among public servants. Correlation analysis has been made between motivation and values indices. Based on the research results, we mention avenues for HRM development and motivation system improvement in the public administration field and government organizations. Ժամանակակից աշխարհը ենթարկվում է անընդհատ փոփոխությունների և նոր մարտահրավերների, որոնք ազդեցություն են ունենում տարբեր սոցիալական ոլորտներում։ Շատ հասարակություններ պատրաստ չեն արագ հարմարման և որոշումների կայացման փոփոխվող միջավայրում։ Այս փոփոխությունները վերաբերվում են սոցիալական, քաղաքական, տնտեսական, կրթական, գործնական և այլ ոլորտների։ Ազդեցությունն ակնառու է նաև պետական և հանրային կառավարման ոլորտում։ Փոխակերպվող հասարակություններում տեղի ունեցող տեղաշարժերով պայմանավորված՝ փոփոխության են ենթարկվում նաև աշխատանքային գործընթացները, մասնագիտությունները, կարիերան և կազմակերպությունների կառավարման գործընթացները։ Այս իրադարձությունները նշանակալի ազդեցություն են ունենում հասարակության անդամների վրա։ Իսկ մարդկային ռեսուրսների կառավարման (այսուհետ ՄՌԿ) ոլորտը դառնում է կապող օղակ անձնային գործոնների և մասնագիտական պահանջների միջև։ Մարդկային ռեսուրսների կառավարման գործընթացում անհրաժեշտություն է առաջանում անընդհատ ուսումնասիրություններ իրականացնելու, որոնք ուղղված կլինեն ժամանակակից աշխարհի փոփոխությունների, պահանջների, հասարակության անդամների հետ տեղի ունեցող փոփոխությունների հետազոտմանը։ Այսպիսով փոփոխվում են ՄՌԿ նպատակները և առաջ են գալիս նոր պարտականություններ և գործընթացներ։ Հասարակության անդամների անձնային փոփոխությունները տեղի են ունենում անձնային կառույցների տարբեր մակարդակներում։ Վերջիններս ներառում են այնպիսի որակներ, ինչպիսիք են պահանջմունքները, մոտիվացիան, նպատակները, դիրքորոշումները, արժեքները։ Հանդիսանալով անձնավորության առանցքը՝ այս գործոնների փոփոխությունը ազդում է անձի վարքագծի ձևավորման վրա։ Մասնագիտական գործունեությունում վերջինիս կանխատեսման նպատակով անհրաժեշտ է ուսումնասիրել անձնային որակների առանձնահատկությունները։ Ընդհանուր առմամբ դրանց ազդեցությունը ակնառու է մասնագիտական զարգացման գործընթացում և մասնագիտական արդյունավետության հարցում։ Մեր կողմից իրականացված հետազոտության ընթացքում փորձ է կատարվել՝ պարզելու փոխկապվածությունը հասարակության փոփոխությունների, ՄՌԿ և անձնային գործոնների միջև։ Այս նպատակով առանձնացրել ենք համաշխարհային և տեղական մակարդակում տեղի ունեցող իրադարձությունները Հայաստանում: Անդրադարձ է կատարվել ժամանակակից ՄՌԿ հիմնական ուղղություններին։ Անձնային որակների առաձնահատկությունների բացահայտման նպատակով հետազոտվել են քաղաքացիական ծառայողների մոտիվացիայի ուղղվածությունը և արժեհամակարգերի առանձնահատկությունները։ Մոտիվացիայի և արժեքների ցուցանիշների միջև իրականացվել է համահարաբերակցական վերլուծություն։ Հիմնվելով հետազոտության արդյունքների վրա՝ ներկայացված են հանրային կառավարման ոլորտում ՄՌԿ զարգացման և մոտիվացիոն համակարգի բարելավման ուղղություններ։ В современном мире происходят постоянные изменения и встречаются новые вызовы, которые воздействуют на различные социальные сферы. Многие общества не готовы к быстрой адаптации и принятию решений в меняющейся окружающей среде. Эти изменения касаются социальной, политической, экономической, деловой и других сфер. Влияние заметно также в сфере государственного управления. Из-за изменений, происходящих в трансформационных обществах, меняется также отношение к трудовой деятельности, карьере и организационному управлению. Эти изменения существенно влияют на членов общества и, таким образом, управление персоналом становится важным связующим звеном между личностными факторами и профессиональными требованиями. Управление персоналом должно включать постоянное исследование развитий и требований современного мира и изучение изменений, происходящих с членами общества. В результате направления в сфере управления персоналом меняются и внедряются новые обязанности и процессы. Личностные изменения у членов общества происходят на разных уровнях личностных конструктов. Эти изменения могут подразумевать такие личностные качества, как потребности, мотивация, цели, установки и ценности. Являясь основой личности, эти изменения влияют на формирование поведения. Для прогнозирования поведения личности, в частности, в профессиональной деятельности, необходимо исследовать личностные факторы. В совокупности они влияют на процесс профессионального развития и продуктивности. В процессе исследования мы сделали попытку найти взаимосвязанность между изменениями в обществе, управлением персоналом и личностными особенностями. С этой целью мы обозначили основные глобальные и местные изменения, происходящие в Армении. Также изучили основные направления современного управления персоналом. Для изучения личностных особенностей мы исследовали мотивационную ориентацию и ценностную систему среди государственных служащих, а также осуществили корреляционный анализ между показателями мотивации и ценностей. Основываясь на результатах исследования, представлены пути для развития управления персоналом и улучшения мотивационной системы в государственном управлении.
Keywords: Social and Humanitarian Sciences