Հավասարների նորաձևություն. նորաձևություն բոլորի, այլ ոչ թե ընտրյալների համար - Շահրիմանյան, Թերեզա (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Հագուստն ունի հոգեբանական մեծ ազդեցություն. այն հաղորդում է ինքնավստահություն, լուծում անձի սոցիալականացման խնդիրը: Ժամանակակից նորաձևության հիմնական ուղղություններից են հավասարությունը և հանդուրժողականությունը: Ներառական հագուստի իմաստն այն է, որ սահմանափակ կարողություններով մարդիկ իրենց զգան այնպես, ինչպես բոլորը: Ներառական հագուստն ինքնին վերականգնողական միջոցառումների բաղկացուցիչ է: Համընդհանուր դիզայնով ներառական հագուստի ստեղծումը կարևոր մարտահրավեր է ժամանակակից մարդու համար: Իսկ այդ նպատակի իրագործմանը, բացի պետությունից, կարող են նպաստել նաև քրաուդֆանդինգի հարթակները։ Այժմ ժամանակն է զարգացնելու նորաձևություն նրանց համար, ում մասին ընդունված է լռել։ Ներառական հագուստի արտադրությունը, նախևառաջ, մարդասիրական գործունեություն է, միջոց՝ օգնելու նրանց, ովքեր ունեն դրա կարիքը, հեշտացնելու վերջիններիս կյանքը և աջակցելու, որ զգան իրենց որպես այս հասարակության լիիրավ անդամ: Одежда оказывает большое психологическое воздействие, придает уверенности в себе, решает задачу социализации. Равенство и толерантность – одни из основных направлений современной моды. Смысл инклюзивной одежды в том, чтобы люди с ограниченными возможностями чувствовали себя как все. Инклюзивная одежда сама по себе является составной частью реабилитационных мероприятий. Создание инклюзивной одежды с универсальным дизайном — серьезная задача для современного человека. Помимо государства, для развития производства инклюзивной одежды в Армении можно использовать краудфандинговые платформы. Сейчас самое время развивать моду для тех, о которых принято молчать. Производство инклюзивной одежды – это прежде всего гуманитарная деятельность. Это способ помочь, облегчить жизнь тем, кто нуждается в помощи. Clothing has a great psychological effect, it gives self-confidence, solves the problem of socialization. Equality and tolerance is one of the main directions of modern fashion. The point of inclusive clothing is to make people with disabilities feel like everyone else. Inclusive clothing itself is a component of rehabilitation measures. Creating inclusive clothing with a universal design is a major challenge for modern people. In addition to the state, crowdfunding platforms can be used for the development of the production of inclusive clothes in Armenia. Now it is time to develop a fashion for those for whom it is customary to remain silent. The production of inclusive clothing is firstly and foremost a humanitarian activity. It is a way to help, to make life easier for those who need help.
Keywords: Շուկաներ և մրցակցություն