Հուզական այրումը պայմանավորող գործոնների ուսումնասիրումը մասնագիտական գործունեությունում (ՏՏ ոլորտի աշխատակիցների օրինակով) - Զուրաբյան, Ալբերտ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
ՏՏ ոլորտը, հանդիսանալով ժամանակակից աշխարհի արագ զարգացող մասնագիտական ոլորտներից մեկը, գրեթե միշտ գտնվում է քննարկման և ուսումնասիրման կիզակետում։ Հաշվի առնելով, որ ՏՏ ոլորտը հանդիսանում է ոչ միայն մարդ-տեխնիկա, այլ նաև մարդ-մարդ կայուն համագործակցության միջավայր, մեր կողմից նպատակ է դրվել ուսումնասիրել հուզական այրման համախտանիշի դրսևորման առանձնահատկությունները ՏՏ ոլորտում մասնագիտական գործունեություն ծավալող աշխատակիցների շրջանում։ Սույն նպատակից ելնելով՝ մենք ենթադրում ենք, որ ՏՏ ոլորտում մասնագիտական գործունեություն ծավալող աշխատակիցների մասնագիտական գործունեության ծավալման դրդապատճառները և անհատական առանձնահատկությունների դրսևորումը կարող են բացասական ազդեցություն ունենալ աշխատակցի հոգեբանական ապահովության վրա և հանդիսանալ հուզական այրման համախտանիշի ձևավորման նախադրյալ։ Հետազոտության համար մեթոդաբանական հիմք ենք ընտրել գիտակցության և գործունեության միասնության սկզբունքը, որը մշակվել է Ս. Լ. Ռուբինշտեյնի փիլիսոփայական-հոգեբանական հայեցակարգի շրջանակներում, գործունեության վրա հիմնված մոտեցում, որը մշակվել է Լ․Ս․Վիգոտսկու, Ա․Ն․ Լեոնտևի, Բ․Մ․Տեպլովի, Վ․Դ․Շադրիկովի աշխատություններում և Ի․Ա․Բաևայի, Ե․Ն․Վոլկովայի և Լ․Ա․Ռեգուշի կողմից մշակված շրջակա միջավայրի և անձի հոգեբանական անվտանգության հայեցակարգը։ Сфера ИТ, являясь одной из быстро развивающихся профессиональных сфер современного мира и почти всегда находится в центре обсуждения и изучения. Учитывая, что данная сфера является средой стабильного взаимодействия не только человека и техники, но и человек-человек, мы поставили перед собой цель изучить особенности проявления синдрома эмоционального выгорания среди сотрудников, осуществляющих профессиональную деятельность в сфере ИТ. Исходя из этой цели, мы предполагаем, что мотивация к профессиональной деятельности и проявление индивидуальных особенностей сотрудников, осуществляющих профессиональную деятельность в сфере ИТ, могут оказать негативное влияние на психологическую безопасность работника и стать предпосылкой формирования синдрома эмоционального выгорания. Методологической основой исследования мы выбрали принцип единства сознания и деятельности, разработанный в рамках философско-психологической концепции С. Л. Рубинштейна, деятельностный подход, разработанный в работах Л. С. Выготского, А. Н. Леонтьева, Б. М. Теплова, В. Д. Шадрикова и концепцию безопасности окружающей среды и психики личности, разработанную И. А. Баевым, Е. Н. Волковой и Л. А. Регушем. Being one of the fastest-growing professional fields in the modern world, the IT sector is almost always the focus of discussion and research. Taking into account that the IT sector is not only a person-technology environment but also a stable person-person cooperation environment, we set a goal to study the characteristics of the emotional burnout syndrome among employees engaged in professional activities in the IT sector. Based on this goal, we assume that motivation for professional activities and the manifestation of individual characteristics of employees engaged in professional activities in the IT field can have a negative impact on the employees' psychological safety and become a prerequisite for the formation of emotional burnout syndrome. We chose the principle of unity of consciousness and activity developed by S. L. as a methodological basis for the research. Within the framework of Rubinstein's philosophical-psychological concept, an activity-based approach developed by L. S. Vygotsky, A. N. In the works of Leontev, B. M. Teplov, V. D. Shadrikov, and I.A. Baeva, Y. N. Volkova and L. A. The concept of environmental and personal psychological safety was developed by Regush.
Keywords: Հոգեբանություն