Հոգեբանական անվտանգությունը որպես մասնագիտական գործունեության դրդապատճառ - Զուրաբյան, Ալբերտ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Մասնագիտական գործունեության իրականացման դրդապատճառների և անվտանգության խնդրի փոխկապակցվածությանը հատկացվում է մեծ ուշադրություն, քանի որ վերջիններս ոչ միայն հանդիսանում են մասնագիտական գործունեության ծավալման հիմք, այլև տվյալ գործունեության կառուցվածքային բաղադրիչների կապող օղակ։ Սույն աշխատանքի շրջանակներում փորձ է արվել ներկայացնել մասնագիտական գործունեության և ընդհանրապես աշխատանքային գործունեության ծավալման դրդապատճառային հիմքն ու վտանգների դերը, որոնք ձևավորվում են պատճառահետևանքային կապերի ստեղծման միջոցով` անգիտակցաբար կամ հանդիսանում են մարդու կողմից գիտակցաբար ստեղծվող իրավիճակներ։ Взаимосвязи мотивов осуществления профессиональной деятельности и проблемы безопасности уделяется большое внимание, поскольку последние являются не только основой для развертывания профессиональной деятельности, но и связующим звеном между структурными компонентами данной деятельности. В рамках данной работы была предпринята попытка представить мотивационную основу и роль опасностей профессиональной деятельности и трудовой деятельности в целом, которые формируются путем создания причинно-следственных связей, бессознательно или являются ситуациями, сознательно создаваемыми человеком. The relationship between the motives for the implementation of professional activities and the problem of security is given great attention, since the latter are not only the basis for the deployment of professional activities, but also the link between the structural components of this activity. Within the framework of this work, an attempt was made to present the motivational basis and the role of the dangers of professional activity and labor activity in general, which are formed by creating cause-and-effect relationships, unconsciously or are situations consciously created by a person.. The article presents our study, the purpose of which is to clarify the role of psychological security in the motivational system of a person's professional activity.
Keywords: Հոգեբանություն