1930-ականների գրական կյանքն ու դեմքերը անկախության շրջանի բանավեճերում - Նիկողոսյան, Արքմենիկ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում 1930-ական թվականների գրական կյանքին ու գրական դեմքերին նվիրված երկու բանավեճի, որոնք տեղի են ունեցել անկախության շրջանում: Հիմնական գծերով ներկայացվում են բանավեճերի կարևոր հարցադրումները, դրանց շուրջ թեր ու դեմ կարծիքները: Առանձնացվում են այն կարևոր հարցերը, որոնց շուրջ դեռ խոսակցություն ու քննարկումներ պետք է սպասել: В статье говорится о двух дебатах, посвященных литературной жизни и литературным деятелям 1930-х гг., состоявшихся в период независимости. В частности, сосредоточены основные вопросы дебатов, мнения за и против. Выделяются наиболее важные вопросы, по которым еще ожидаются разговоры и обсуждения. The article refers to two debates dedicated to the literary life and literary figures of the 1930s, which took place during the period of independence. Specifically, the main questions of the debates, the for and against opinions are focused on. The most important issues are being separated, on which conversations and discussions are still expected.
Keywords: Գրականագիտություն