Ֆինանսական կայունության գնահատման բացարձակ ցուցանիշների վերլուծությունն ալկոհոլային խմիչքներ արտադրող ընկերություններում - Ավետիսյան, Կ. Հ.; Տոնիկյան, Ա. Ս. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հոդվածում դիտարկվում են գյուղատնտեսական հումք վերամշակող արտադրական ընկերության ֆինանսական կայունության գնահատման բացարձակ ցուցանիշների հաշվարկի մեթոդաբանության գործնական կիրառման հնարավորություններն ըստ "Պռոշյանի կոնյակի գործարան" և "Վեդի-Ալկո" ՓԲԸ տվյալների: Ելակետային տվյալների վերլուծության հիման վրա գնահատվում է ռեսուրսներով և ծախսերի ձևավորման աղբյուրներով ապահովվածության աստիճանը: В статье рассматриваются возможности практического применения методики расчета абсолютных показателей оценки финансовой устойчивости производственной компании (по данным ООО “Прошянский коньячный завод” и ЗАО “Веди-Алко”). На основании анализа исходных данных, оценивается степень обеспеченности ресурсами и источниками формирования расходов. The article considers the practical application of the method of calculating absolute indicators for assessing the financial sustainability of a production company based on the data of “Proshyan Brandy Factory” LLC and “Vedi-Alco” CJSC. Based on the analysis, the provision rate with resources and cost formation sources have been estimated.
Keywords: Ագրարային տնտեսագիտություն և ագրոբիզնես