Кризис капитализма и культура (1970-ые годы) - Эдуард Деменчонок; Баграт Гарибджанян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Արդի կապիտալիզմի հակասություններն ու ճգնաժամային երևույթները նոր ուժով են արտահայտվում այդ հասարակարգի ոչ միայն տնտեսական ու քաղաքական ոլորտներում, այլև գաղափարախոսության, ընդհանրապես հոգևոր մշակույթի մեջ։
Keywords: History; B Philosophy; Psychology; Religion; Geography; Anthropology; Recreation; B Philosophy; D History; GCC Culture and Cultural Processes