Վարսակի ամբողջական հատիկի ալյուրից կաղապարային հացի տեխնոլոգիայի մշակում - Նազարյան, Ա. Ի.; Ղևոնդյան, Լ. Հ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հետազոտության հիմնական նպատակը վարսակի ամբողջական հատիկի ալյուրից ֆունկցիոնալ նշանակությամբ հացամթերքի այնպիսի տեխնոլոգիայի մշակումն է, որը կապահովի պատրաստի արտադրանքի բարձր սննդային արժեք և ցանկալի սպառողական տեսք: Ըստ հետազոտության արդյունքների՝ այլընտրանքային հատիկից ստացվող ալյուրը հնարավոր է կիրառել հացաթխման արտադրությունում և ստանալ բարձրորակ արտադրանք: Վարսակի ալյուրից հացաթխման մշակված տեխնոլոգիայի ներդրումը չի պահանջում լրացուցիչ աշխատանքային ռեսուրսներ և նյութական ծախսեր։ Основная цель исследования – разработка такой технологии изготовления хлебопродуктов функционального назначения из цельнозерновой овсяной муки, которая обеспечит высокую пищевую ценность и желательный потребительский вид готовой продукции. По результатам исследований, муку, получаемую из альтернативного зерна, возможно применять в хлебопекарном производстве и получать высококачественную продукцию. Внедрение разработанной технологии хлебопечения из овсяной муки не требует дополнительных рабочих ресурсов и материальных затрат. The main goal of the current study is to develop a technology for producing functional bread products from the wholegrain oat flour, which will ensure high nutritional value and required marketable quality for the finished product. According to the research results it is possible to apply the flour produced from the alternative grain in the bakery production and to get high-quality food product. No additional labor resources or material costs are required for the developed technology of bread baking from the oat flou
Keywords: Սննդագիտություն և տեխնոլոգիա