Արշակունյաց - Ագաթանգեղոս - Գրիգոր Լուսավորիչ խաչմերուկում երթևեկության բարելավման միջոցների մշակում - Սարգսյան, Ա. Տ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հոդվածում ներկայացված է տարբեր մակարդակների տրանսպորտային հանգույցի կիրառմամբ երթևեկության կարգավորումն Արշակունյաց- Ագաթանգեղոս-Գրիգոր Լուսավորիչ խաչմերուկում: Տրանսպորտային հոսքերի առաջարկվող կարգավորումը նպաստում է երթևեկության անվտանգության բարձրացմանը, ուշացումների և հնարավոր խցանումների նվազմանը: Բացի այդ՝ տարանջատում է երկու և ավելի կոնֆլիկտային կետերը, ապահովում է երթևեկության բավարար արագություն: В статье представлено регулирование дорожного движения с применением транспортного узла различных уровней на перекрестке улиц Аршакуняц-Агатангехоса- Григора Лусаворича. Предлагаемое регулирование транспортных потоков способствует повышению безопасности дорожного движения, снижению числа опозданий и возможных пробок. Кроме того, разграничиваются две и более конфликтные точки, обеспечивается удовлетворительная скорость движения. Traffic regulation method by applying different levels of transportation hubs in the Arshakunyats-Agatangeghos- Grigor Lusavorich crossroad is presented in the current article. The recommended method for transport stream regulation promotes the traffic safety increase decreasing traffic delays and possible traffic congestions. Besides, it disjoins two and more conflicting directions providing sufficient traffic speed.
Keywords: Ագրարային ճարտարագիտություն