Ջրային միջավայրում բույսերի ցողունների վիբրացիոն կտրման ուսումնասիրության լաբորատոր կայանք - Եղիազարյան, Գ. Մ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Ջրային միջավայրում բույսերի (եղեգնի) ցողունների վիբրացիոն կտրման համար մշակվել, նախագծվել և պատրաստվել է լաբորատոր կայանք։ Կտրումն իրականացվել է էլեկտրամագնիսական վիբրատորի օգնությամբ՝ ատամնավոր և հարթ դանակներով։ Կտրման արդյունավետության վրա ազդող դիմադրության ուժերը որոշվել և գրանցվել են նորագույն սարքերի և համակարգչային Zet Lab ծրագրի միջոցով։ Ըստ փորձնական հետազոտությունների արդյունքների՝ առաջարկվող վիբրացիոն ապարատով ջրային միջավայրում բույսերի ցողունների կտրումն իրականացվում է ցածր էներգածախսումներով։ Для вибросрезывания стеблей растений водной среды (тростника) разработана, спроектирована и построена лабораторная установка. Вибросрезывание осуществлено с помощью электромагнитного вибратора с зубчатым и плоским ножами. Силы сопротивления, воздействующие на эффективность срезывания, были измерены и зафиксированы посредством новейших приборов и компьютерной программы Zet Lab. По результатам экспериментальных исследований, срезывание стеблей растений водной среды предлагаемым вибрационным аппаратом осуществляется с низким расходованием электроэнергии. A laboratory unit has been developed, designed and prepared to implement vibration cutting in the stems of the plants (cane) in the water medium. The vibro-cutting has been implemented by means of electromagnetic vibrator with toothed and smooth blades. The resistance forces working against the cutting efficiency have been measured and recorded through the latest equipment and Zet Lab computer software. According to the results of empiric studies, the stem cutting in the water medium with the recommended vibration apparatus is implemented with minimum energy consumption.
Keywords: Ագրարային ճարտարագիտություն