ՀՀ պետական կառավարման համակարգի մարդկային ռեսուրսների կառավարման մոդելի գործընթացային վերլուծություն - Գալոյան, Շուշանիկ (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Ժամանակակից կառավարման պրակտիկան արտացոլում է սոցիալ- տնտեսական բարդ խնդիրների ավանդական լուծումների արդյունավետության անբավարար մակարդակը բոլոր ենթահամակարգերում, ինչպես Հայաստանի` շահույթ հետապնդող կազմակերպություններում, այնպես էլ պետական կառավարման համակարգի մարմիններում: Տվյալ հետազոտության նպատակն է ՀՀ պետական համակարգում մարդկային ռեսուրսների կառավարման գործընթացի բազմակողմանի վերլուծությունը, թերությունների և հնարավոր բարեփուխմների բացահայտումը: Հաշվի առնելով ինչպես պետության, այնպես էլ ամբողջ աշխարհի անկայուն տնտեսական և քաղաքական իրավիճակի պայմանները` հրատապ է դառնում հատկապես մոդելի կատարելագործման հիմնահարցը, որին հասնելու համար դիտարկվում են հետևյալ խնդիրները. ուսումնասիրել քաղաքացիական ծառայության իրավական և ընթացակարգային հիմքերը, գնահատել միջազգային փորձի հիման վրա զարգացման հնարավորությունները, մշակել հիմնախնդրի հաղթահարմանն ուղղված օպտիմալ մոտեցումները: Հայաստանի պետական կառավարման համակարգում մարդկային ռեսուրսների կառավարման առանձնահատկությունների և կիրառվող մոդելը ամբողջական տեսքով ներկայացնելու նպատակով իրականացվել է քաղաքացիական ծառայության պաշտոնի հավաքագրման և ընտրության, վերապատրաստման և զարգացման, աշխատանքի կազմակերպման և կատարողականի գնահատման, ինչպես նաև առաջխաղացման և պաշտոնից ազատման գործընթացների վերլուծություն: Ներկայիս ՄՌ կառավարման մեխանիզմները վերլուծելու նպատակով ուսումնասիրվել է նաև ՀՀ օրենսդրական դաշտը: Հետազոտության ընթացքում կիրառվել են դիտարկման, նկարագրական և համեմատման մեթոդները՝ տվյալների հավաքագրման և վերլուծության միջոցով։ The practice of the modern management methods reflects the insufficient level of effectiveness of traditional solutions to complex socio-economic issues in all subsystems, both commercial organizations and public administration bodies. The purpose of the given article is to identify the issues, shortcomings and possible improvements of current model in the public administration system of RA throughout multi-faceted analysis of the human resources management process. Considering the unstable conditions of economic and political situation both of the country and the whole world, the main issue is to improve the current model as it greatly determines to achieve the following issues are: study the legal and procedural bases of the civil service, evaluate development opportunities and optimal approaches to overcome challenges based on best practice. Analysis of recruitment and selection, training and development, work organization and performance evaluation, as well as promotion and dismissal processes of the civil service was condcuted in order to present the features of human resources management and the applied completely model in the public administration system of Armenia. The legal acts of the Republic of Armenia were also studied at the aim of analysis the HR management mechanisms used in the public administration system. The methods of observation, descriptive and comparative analysis were mainly used during the research. Практика современного управления отражает недостаточный уровень эффективности традиционных решений сложных социально-экономических проблем во всех подсистемах как коммерческих организаций, так и органов государственного управления. Целью данного исследования является выявление проблем, недостатков и возможных улучшений действующей модели в системе государственного управления РА, а также перспективы развития путем анализа процесса управления человеческими ресурсами в системе. Учитывая условия нестабильной экономической и политической ситуации как государства, так и всего мира, особенно актуальной становится проблема совершенствования действующей модели, так как она определяет достижение следующих целей: изучить правовые и процессуальные основы государственной службы, оценить возможности развития и разработать оптимальные подходы к преодолению трудностей на основе наилучшей практики. Анализ процессов найма и отбора, обучения и развития, организации труда и оценки эффективности, а также процессов продвижения и увольнения с государственной службы был проведен, чтобы представить особенности управления человеческими ресурсами и применяемую в целом модель в системе государственного управления Армении. Правовые акты Республики Армения также были изучены с целью анализа механизмов управления человеческими ресурсами, используемых в системе государственного управления. В ходе исследования в основном использовались методы наблюдения, описательного и сравнительного анализа.
Keywords: Տնտեսագիտություն