Տաքդեղի վնասակար և օգտակար էնտոմոակարիֆաունան ջերմատան պայմաններում - Ղազարյան, Մ. Հ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հոդվածում ներկայացված են 2019-2020 թվականներին Արմավիրի մարզի տարբեր համայնքների ջերմատնային տնտեսություններում իրականացված հետազոտությունների արդյունքները: Տաքդեղի վնասակար և օգտակար էնտոմոակարիֆաունայի բացահայտման ընթացքում գրանցվել ու նույնականացվել են վնասատուների 17 և օգտակար միջատների 11 տեսակներ: Օգտակար միջատներից 2-ը՝ Cryptolaemus montrouzieri-ն և Euplectrus ցեղը, Հայաստանում գրանցվել են առաջին անգամ: В статье представлены результаты исследований, проведенных в тепличных хозяйствах различных сообществ Армавирской области в 2019-2020 годах. В ходе выявления вредной и полезной энтомоакари- фауны перца было зарегистрировано и идентифицировано 17 видов вредных и 11 видов полезных насекомых. 2 вида полезных насекомых, Cryptolaemus montrouzieri и род Euplectrus, в Армении были зарегистрированы впервые. The article considers the research results conducted within the period of 2019-2020 in the greenhouse farms of different communities in Armavir region. During the detection of harmful and useful pepper entomoacarifauna, 17 pests and 11 useful insect species were recorded and identified. Among the useful insects, two genera - Cryptolaemus montrouzieri and Euplectrus - have been recorded for the first time in Armenia.
Keywords: Ագրոնոմիա և ագրոէկոլոգիա