Մաշտոցի պողոտայում կոորդինացված կառավարման համակարգի ներդրում - Խաչատրյան, Խ. Գ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հոդվածում ներկայացված է Երևանի գերծանրաբեռնված հատվածներից մեկում՝ Մաշտոցի պողոտայում, երթևեկության կազմակերպման կոորդինացված կառավարման համակարգի ներդրումը: Ուսումնասիրությունների համաձայն՝ առաջարկվող համակարգի ներդրումը հնարավորություն կտա պողոտայում բարձրացնել երթևեկության անվտանգությունը, կրճատել տրանսպորտային ուշացումները, կանգառների թիվը, խուսափել խցանումներից, ինչպես նաև նվազեցնել շրջակա միջավայրի աղտոտվածությունը: В статье представлено внедрение системы координированного управления движением на одном из перегруженных участков Еревана - на проспекте Маштоца. Согласно проведенным исследованиям, внедрение предложенной системы может повысить безопасность движения на проспекте, сократить опоздания транспорта, количество остановок, избежать пробок, а также уменьшить загрязнение окружающей среды. The article considers the introduction of a coordinated management system for traffic organization on the Mashtots avenue - one of the heaviest traffic roads in Yerevan. According to the conducted studies, introduction of the recommended system would enable to increase the traffic safety on the mentioned avenue, reduce transport delays and number of stations, as well as to avoid congestions and reduce the environmental pollution.
Keywords: Ագրարային ճարտարագիտություն