Գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր մսամթերքի արտադրության տեխնոլոգիա - Սահակյան, Է. Լ.; Դաշտոյան, Ա. Լ.; Պետրոսյան, Մ. Վ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Սննդարդյունաբերության զարգացման կարևորագույն նախադրյալ է բարձրարժեք հումքի օգտագործմամբ սննդամթերքի արտադրության նորագույն տեխնոլոգիաների մշակումը։ Համաշխարհային պրակտիկայում սննդամթերքի բաղադրության բալանսավորման լավագույն տարբերակը բուսական և կենդանական ծագման բաղադրիչների համադրումն է, ինչը հնարավորություն է տալիս կայունացնել հումքի ֆունկցիոնալ և տեխնոլոգիական հատկությունները, բարձրացնել կենսաբանական արժեքն ու բարելավել պատրաստի արտադրանքի զգայաբանական հատկությունները։ Ուստի առաջարկվում է գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի կիսապատրաստվածքի արտադրության տեխնոլոգիան կիրառել մսարդյունաբերությունում։ Важнейшей предпосылкой развития пищевой промышленности является разработка новейших технологий производства продуктов питания с использованием ценного сырья. В мировой практике оптимальным способом сбалансирования состава пищевых продуктов является комбиниро- вание растительных и животных ингредиентов, что позволяет стабилизировать функционально-технологические свойства сырья, повысить биологическую ценность и улучшить органолептические свойства готового продукта. Для этого рекомендуется использовать технологию производства нового полуфабриката с добавлением перловой муки в мясной промышленности. the food industry improvement. The world practice has shown that the best option for balancing food components is the combination of plant- and animalbased food compinents which enables to stabilize the functional and technological properties of a raw material, increase its biological value and improve the organoleptic properties of the finished product. Thus, it is recommended to apply the new semi-finished production technology in the meat industry upon the supplementation of pearl barley flour.
Keywords: Սննդագիտություն և տեխնոլոգիա