Միապարամետրական ընդհանրացված պալինդրոմային խնդիրների լուծումների վերաբերյալ - Սիմոնյան, Ս. Հ.; Նուրջանյան, Ա. Վ.; Մելիքյան, Ա. Վ.; Խաչատրյան, Մ. Գ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Դիտարկվել են միապարամետրական ընդհանրացված պալինդրոմային խնդիրների լուծման համար մշակված եղանակների և դրանց հիման վրա Python լեզվով գրված քոմփյութերային ծրագրի կիրառման հարցերը։ Ներկայացվել են մեկ մոդելային օրինակի լուծման արդյունքները, և ցույց է տրվել մշակված միջոցների հաշվողական արդյունավետությունը։ Рассмотрены вопросы применения компьютерной программы, созданной на языке “Python” на основе разработанных методов для решения однопараметрических обобщенных палиндромных задач. Представлены результаты решения одного модельного примера и показана вычислительная эффективность разработанных средств. The issues on applying a computer program created on the language "Python" on the basis of the developed methods for solving one-parameter generalized palindromic problems are considered. The results of solving one model example are presented, and the computational efficiency of the developed tools is shown.
Keywords: Ավտոմատացում և կառավարման համակարգեր