Ընդունիչ հանգույցում համահարթեցման սխեմայի մուտքային լարման ընդհանուր բաղադրիչի կարգաբերման համակարգ - Գրիգորյան, Մ. Տ.; Սահակյան, Ա. Ս. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ներկայացված է տեղեկատվության հաջորդական փոխանցման մուտք-ելք հանգույցների ընդունիչում տեղակայված մուտքային ազդանշանի ընդհանուր բաղադրիչի կարգաբերման համակարգի կառուցման մեթոդ։ Ներդրվել է բացասական հետադարձ կապ հաստատուն հաղորդականությամբ հոսանքի աղբյուրի և հաջորդական դիմադրությունների մատրիցի միջև, որը թույլ է տալիս կայունացնել ասինքրոն գծային համահարթեցման սխեմայի մուտքային լարման մակարդակի փոփոխությունը։ Ապահովելով լարման բարձր մակարդակ, հոսանքի աղբյուր հանդիսացող տրանզիստորներն աշխատում են հագեցման ռեժիմում և ապահովում ցածր ուժեղացման գործակից ցածր հաճախականային տիրույթում։ Փորձնական տվյալները վկայում են, որ առաջարկված մեթոդի կիրառման դեպքում աշխա- տանքային հաճախություններում ուժեղացման գործակցի շուրջ 4,8% փոքրացման հաշվին համակարգի ուժեղացումը ցածր հաճախություններում նվազել է մոտավորապես 76%-ով։ Представлен метод построения системы настройки общей составляющей входного сигнала, расположенной в приемнике высокоскоростной системы передачи данных. Введена отрицательная обратная связь между источником тока с постоянной проводимостью и матрицей последовательных резисторов, позволяющая стабилизировать изменение уровня входного напряжения схемы асинхронного линейного эквалайзера. Транзисторы источника тока, обеспечивая высокий уровень напряжения, работают в режиме насыщения, что позволяет обеспечить низкий коэффициент усиления в диапазоне низких частот. Экспериментальные данные подтверждают, что в случае использования предложенного метода усиление системы на низких частотах уменьшилось примерно на 76% за счет снижения коэффициента усиления на рабочих частотах примерно на 4,8%. A method of building a system for adjusting the common mode variation of the input signal of the receiver in SERDES systems is presented. A negative feedback connection between the current source with constant conductivity and the matrix of series resistors is introduced, which allows to decrease the variation of common mode voltage level of the continious time linear equalizer circuit. By providing a high voltage level, the current source transistors operate in the saturation mode and provide a low gain in the low frequency range. The simulation results show that in the case of using the proposed method, the amplification of the system at low frequencies decrease by approximately 76% due to the reduction of the amplification factor at working frequencies by about 4.8%.
Keywords: Միկրոէլեկտրոնիկա