The Output Noise Reduction of a Low-To-High Supply Voltage Level-Shifter - Babajanyan, H. A.; Khudaverdyan, S. Kh. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
A new approach for reducing output noises in the level-shifter is presented. The level-shifters which are intended for making the high-voltage amplitude signal from lowvoltage amplitude signal, has a big issue related to the output noises. The noises that come from parasitic capacitances and other sources become much higher in the output as the circuit increases the amplitude of the input signal in the output, so it also increases the noises. These level-shifters also have the delay time issue. The delay time range between the input signal and output signal is not so low. Using the capacitances in the output for reducing the noises can increase the delay time range, which is not a good feature for the circuit. The new method reduces the output noises without increasing the delay time range, also it increases the area of the circuit with a little percent. By using this method in 32nm technology, the area of the circuit increases by 14% and the noise error decreases by 68%. Ներկայացված է աստիճանային փոխարկիչում ելքային աղմուկների նվազեցման նոր մոտեցում: Աստիճանային փոխարիչները, որոնք նախատեսված են ցածր ամպլիտուդային լարմամբ ազդանշանից բարձր ամպլիտուդային լարման ազդանշան ստանալու համար, մեծ խնդիր ունեն՝ կապված ելքային աղմուկների հետ։ Աղմուկները, որոնք առաջանում են պարազիտային ունակություններից և այլ աղբյուրներից, ելքային ազդանշանում ավելի են մեծանում, քանի որ սխեման մեծացնում է մուտքային ազդանշանի ամպլիտուդը ելքում, ուստի մեծացնում է նաև աղմուկները։ Այս աստիճանային փոխարկիչն ունի նաև հետաձգման ժամանակի խնդիր։ Նրա մուտքային ազդանշանի և ելքային ազդանշանի միջև ուշացման միջակայքն այնքան էլ ցածր չէ: Աղմուկները նվազեցնելու համար ելքային ունակությունների օգտագործումը կարող է մեծացնել հետաձգման ժամանակի տիրույթը, ինչը լավ հատկանիշ չէ սխեմայի համար: Նոր մեթոդը նվազեցնում է ելքային աղմուկները՝ առանց ուշացման ժամանակի տիրույթը մեծացնելու, ինչպես նաև փոքր տոկոսով է մեծացնում շղթայի մակերեսը։ Այս մեթոդը 32 նանոմետր տեխնոլոգիայի մեջ օգտագործելու դեպքում շղթայի մակերեսը մեծանում է 14%-ով, իսկ աղմուկի սխալանքը նվազում է 68%-ով։ Представлен новый подход к снижению выходных шумов в преобразователе уровня. У преобразователей уровня, предназначенных для преобразования высоковольтного амплитудного сигнала из низковольтного амплитудного сигнала, есть большая проблема, связанная с выходными шумами. Шумы, исходящие от паразитных емкостей и других источников, становятся намного выше на выходе, поскольку схема увеличивает амплитуду входного сигнала на выходе, поэтому она также увеличивает шумы. Другая проблема связана с временем задержки. Диапазон времени задержки между входным сигналом и выходным сигналом не так уж мал. Использование емкостей на выходе для уменьшения шумов может увеличить диапазон времени задержки, что не очень хорошо для схемы. Новый метод позволяет уменьшить выходные шумы, не увеличивая диапазон времени задержки, а также увеличить площадь схемы на небольшой процент. При использовании этого метода в технологии 32 нм площадь схемы увеличивается на 14%, а шумовая ошибка уменьшается на 68%.
Keywords: Microelectronics