К определению понятия социальной структуры социалистического общества - Тереза Вартазарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սոցիալիստական հասարակարգի սոցիալական կառուցվածքում տարբեր տեսակի կապերը (տնտեսական, քաղաքական, իրավական և այլն) ներկայացված են իրենց միասնության և փոխներգործության մեջ, առանձնացված են տարբեր մակարդակների վրա։ Սոցիալական կառուցվածքն արտահայտում է ամենակայուն և էական կապերի բնույթը և դրանց զարգացման տենդենցը հասարակական կյանքի բոլոր բնագավառներում։ Այն մի բարդ ամբողջություն է, որի բաղկացուցիչ մասերը հանդես են գալիս իբրև ենթակառուցվածքներ։
Keywords: H Social Sciences; Sociology