Алгоритм и программное обеспечение системы импульсного управления скоростью синхронных двигателей - Геворгян, О. Г.; Ширинян, П. А.; Кароян, Г. С. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Представлены алгоритм и программное обеспечение системы импульсного управления скоростью синхронных двигателей, реализуемой посредством питания статорной обмотки импульсами тока непосредственно от сети через тиристорный коммутатор. Импульсы тока синхронизированы с положением ротора и регулируемы по фазе и величине. Показано, что способ импульсного управления обеспечивает более высокие экономические и качественные характеристики по сравнению с известным частотным управлением. Ներկայացված են սինքրոն շարժիչների արագության իմպուլսային կառավարման համակարգի ալգորիթմը և ծրագրային ապահովումը: Իմպուլսային կառավարումն իրականացվում է անմիջապես ցանցից՝ տիրիստորային կոմուտատորի միջոցով հոսանքի իմպլուլսներով ստատորային փաթույթի սնմամբ: Հոսանքի իմպուլսները սինքրոնացված են ռոտորի դիրքի հետ և կառավարվում են ըստ ֆազի և լայնության: Իմպուլսային կառավարման եղանակն ապահովում է զգալիորեն ավելի լավ տնտեսական և որակական բնութագրեր, քան հայտնի հաճախականային կառավարման դեպքում: An algorithm and software of synchronous motor speed impulse control are presented. A new way of pulse speed control of the synchronous electric motors realized by means of feed stator winding pulses of a current directly from a network through thyristor switchboard is presented. Current pulses are synchronized with the position of a rotor and adjustable on a phase and on width. It is shown that the method of pulse control provides better economic and qualitative characteristics compared to the known frequency control.
Keywords: Электротехника