Ինքնատաքացման երևույթի և հզորության ծախսի կախվածության հետազոտումը ցածր էներգասպառմամբ անալոգա-թվային կերպափոխիչի օրինակով - Պետրոսյան, Պ. Ս. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Կատարվել է ինտեգրալ սխեմաներում ինքնատաքացման երևույթի և հզորության ծախսի կախվածության հետազոտումը։ Որպես օրինակ օգտագործվել է ցածր էներգասպառմամբ անալոգա-թվային կերպափոխիչը։ Կերպափոխիչի համար ցույց է տրվել ինքնատաքացման էֆեկտների լավացումը։ Проведено исследование зависимости явления самонагрева от расхода мощности в интегральных схемах. В качестве примера был использован аналого-цифровой преобразователь с низким энергопотреблением. Показано улучшение эффектов самонагрева для преобразователя. The relationship between the phenomenon of self-heating and power consumption in integrated circuits is studied. A low power analog-to-digital converter is used as an example. The improvement in self-heating effects has been demonstrated for the converter.
Keywords: Միկրոէլեկտրոնիկա