Армянские медали, изготовленные в Голландии - Генрих Саркисян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
XVIII դ. կեսերին Ամստերդամի հայկական գաղթօջախում ստեղծվել են մեդալներ Նոր Ջուղայի անվանի տոհմերից երկու անձնավորության՝ Մասեհի որդի Ալեքսանի և Օհան Խալդարյանցի անուններով։ XIX դ. կեսերից սկսած այդ մեդալներն արժանացել են հայ և օտար ուսումնասիրողների ուշադրությանը։ Դրանց առանձին օրինակների վերաբերյալ հոդվածներ են գրել Վան դեր Լոոնը, Ի. Դիրքսը, Ա. 0. Վան Կերկվեյկը, Վ. Թորգոմյանը, Վան դեր Մեերը, Վան դեր Վոորտը և ուրիշներ։
Keywords: History; D History; N Fine Arts; NX Arts