Экологические аспекты планирования городов в Армянской ССР - Арам Казарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գիտատեխնիկական առաջադիմության արդի փուլում կարևոր նշանակություն են ստանում հատկապես խոշոր քաղաքները շրջապատող միջավայրի պահպանման և պլանավորման սոցիալ-տնտեսական պրոբլեմները։ Հանրապետության քաղաքների հեռանկարային զարգացման պլաններում շրջապատող միջավայրի պահպանման առավել կարևոր միջոցը տարածքի, ջրային և օդային ավազանի ռացիոնալ օգտագործումն է։
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Environmental Sciences; Economic Theory; H Social Sciences