Եռաֆազ սինխրոն մեքենայի ոչ սիմետրիկ ռեժիմներիմոնիթորինգի իրականացման ալգորիթմ - Բաղդասարյան, Մ. Ք.; Առաքելյան, Ա. Գ.; Դավթյան, Դ. Վ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Վերլուծվել են սինխրոն մեքենայի մոնիթորինգի և անսարքությունների հայտնաբերման հնարավորությունները: Հիմնավորվել է ֆազային կարճ միացումների դեպքում սինխրոն մեքենայի ասիմետրիկ ռեժիմների մոնիթորինգի իրականացման համար մեծաթիվ տվյալների վերլուծման հնարավորություն ապահովվող առավել արդյունավետ ալգորիթմի կիրառման անհրաժեշտությունը: Մշակվել են սինխրոն մեքենայում ոչ սիմետրիկ ռեժիմների առաջացման մոնիթորինգի ալգորիթմը և համակարգի կառուցվածքային սխեման: Анализированы возможности мониторинга и выявления неисправностей синхронной машины. Обоснована необходимость применения наиболее эффективного алгоритма, который обеспечивает возможность анализа большого числа данных для реализации мониторинга асимметричных режимов синхронной машины в случае фазных коротких замыканий. Разработаны алгоритм мониторинга возникновения асимметричных режимов в синхронной машине и структурная схема системы. The possibilities of monitoring and detecting malfunctions of a synchronous machine are analyzed. The necessity of using the most effective algorithm, which provides the possibility of analyzing a large number of data for monitoring the asymmetric modes of a synchronous machine in the case of phase short circuits is substantiated. An algorithm for monitoring the occurrence of asymmetric modes in a synchronous machine and a block diagram of the system have been developed.
Keywords: Էլեկտրատեխնիկա