К жанровой характеристике «Рассказа Исы ибн Хишама» Мухаммеда ал-Мувайлихи - Каринэ Худавердян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Մուհամեդ ալ-Մուվայլիխիի «Իսա իբն Հիշամի պատմվածքը» վեպը եգիպտական նոր գրականության նշանակալից երկերից է։ Վեպում օգտագործված է մակամայի ժանրը։ Հեղինակը շարադրանքը տանում է երկու ուղղությամբ՝ հիմնական գործողություն ու հպանցիկ նկարագրություններ, որոնք գրքի ամենաարժեքավոր մասն են, Մուհամեդ ալ-Մուվալյիխի երկի ժանրային առանձնահատկությունները թույլ են տայիս այն գնահատելու որպես անցումային ձև նոր ժանրերի (նովել, վեպ) ստեղծման ճանապարհին։ Սրանով էլ պայմանավորվում է նրա նշանակությունը արաբական նոր գրականության պատմության մեջ։
Keywords: Literature; Language and Literature