Гоголевские традиции в творчестве М. Налбандяна - Сергей Дароян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Մ. Նալբանդյանը հայ առաջին քննադատներից ու գրողներից էր, որ ըստ արժանվույն գնահատեց ռուս մեծ երգիծաբան Ն. Գոգոլի ստեղծագործությունը։ «Յաղագս հայկական մատենագրութեան» հոդվածում, բնութագրեյով հայ նոր գրականության խնդիրները, նա իր հայացքը ուղղում էր դեպի ռուսական ռեալիզմի նվաճումները՝ սկսած Պուշկինից մինչև Գոգոլ։
Keywords: Language and Literature; Literature