Численность и национальный состав «временно-проживающих» в Закавказье и Восточной Армении в 1914 г. - Азат Амбарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
«Ժամանակավոր բնակվողները» եղել են տարբեր մասնագիտության մարդիկ, բայց գերազանցապես բանվորներ ու մշակներ, որոնք Անդրկովկասի քաղաքներում ու գյուղերում զբաղվել են վարձու աշխատանքով։ 1914 թ. նրանք կազմել են 800907 մարդ կամ երկրամասի ամբողջ բնակչության 12,7%-ը։ Նրանց 57,5%-ն ապրում էր քաղաքներում, իսկ 42,5%-ը՝ գյուղերում։ «Ժամանակավոր բնակվողների» 25,5%-ը հայեր էին, 24,9-ը՝ ռուսներ, 14,7-ը՝ վրացիներ, 17,9-ը՝ ադրբեջանցիներ և ուրիշներ, 5,5-ը՝ ասորիներ, աբխազներ, իսկ մնացածը՝ այլ ազգությունների ներկայացուցիչներ։
Keywords: History; Demography; Population; Vital Events; Վիճակագրություն; D History; H Social Sciences