Պաշտպանված գրունտում կոնֆիդորի և պեգասի թունազերծման առանձնահատկությունները լոլիկի պտուղներում - Աճեմյան, Լ.Հ.; Միրզոյան, Վ. Ս.; Պետրոսյան, Ն. Կ. (ՀԱԱՀ հիմնադրամ)
Հետազոտությունները կատարվել են ջերմատան պայմաններում աճեցվող լոլիկի պտուղներում կոնֆիդորի և պեգասի թունազերծման արագությունը որոշելու նպատակով: Փորձնական սրսկումից 3 օր անց լոլիկի պտուղներում կոնֆիդորի մնացորդային ընդհանուր քանակությունը ցածր է եղել սահմանված առավելագույն թույլատրելի մակարդակից (0,5 մգ/կգ)։ Պեգասի թունազերծումը տևել է բավական երկար։ Ուստի անվտանգության ապահովման նպատակով անհրաժեշտ է սահմանել 7 օրից ավելի «սպասման ժամկետ»։ Исследования были проведены с целью определения скорости детоксикации “Конфидора” и ”Пегаса” в плодах томатов, выращенных в тепличных условиях. Через 3 дня после экспериментального опрыскивания общее остаточное количество “Конфидора” в томатах было ниже предельно допустимого уровня (0.5 мг/кг). Детоксикация “Пегаса” длилась достаточно долг Investigations have been conductd to determine the detoxification rate of Confidor and Pegas in the tomato fruits grown in greenhouse conditions. The total residual amount of Confidor in tomato fruits was lower than the maximum allowable level 3 days after experimental treatment (0.5 mg/kg). Detoxification of Pegas was rather long-lasting. Thus, to ensure safety, it is required to set up more than 7 days of “waiting period”.
Keywords: Ագրոնոմիա և ագրոէկոլոգիա