Из истории изучения армянского языка в России (XVI—XVIII вв.) - Роберт Хачатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ռուս լեզվաբանական գրականության ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ Ռուսաստանում բավական վաղ ժամանակներից սկսած հետաքրքրություն է դրսևորվել հայոց լեզվի նկատմամբ։ Արդեն XVI դ. Ռուսաստանում կազմված բառարաններում հանդիպում ենք հայկական բառերի, հայկական աշխարհագրական անունների ու անձնանունների։ Հայոց լեզվի հետ կապված նյութերի հանդիպում ենք նաև XVII դ. ռուս ճանապարհորդների գրառումներում։
Keywords: History; Philology; Linguistics; Language and Literature; D History