Сопоставительный анализ переходности/непероходности в глагольных фразеологизмах - Асмик Акопян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ռուսերեն ու հայերեն բայական դարձվածքների անցողականության / անանցողականության համեմատական քննությունը ցույց է տալիս, որ այս կարգի տարբեր դրսևորումները պայմանավորվում են դարձվածքների իմաստային կառուցվածքի էությամբ և նրանց համընդհանուր տարբերակիչ հատկությամբ՝ ալտերնանտի առկայությամբ կամ բացակայությամբ։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature