Арманская литература в оценке русской критики 1920-х-начала 1930-х гг. - Седа Амирян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սովետական ռուս քննադատությունը 1920-ական թվականների երկրորդ կեսից առանձնակի հետաքրքրություն է ցուցաբերում նաև հայ գրականության նկատմամբ, երբ ընդարձակվում ու խորանում են ստեղծագործական աղերսները սովետական բազմազգ գրականությունների միջև, նոր թափով դրսևորվող այդ հետաքրքրությունը պայմանավորված էր սովետական գրականության զարգացման ժամանակակից օրինաչափություններով և այստեղից բխող գրական ուժերի համախմբման, ազգային գրականությունների շփման և ստեղծագործական նվաճումների փոխանակման հրատապ անհրաժեշտությամբ։
Keywords: Literature; Language and Literature