Образ и перевод - Анна Акопова (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գեղարվեստական թարգմանության վերլուծության հիմքը թարգմանության մեջ պատկերի կրած փոփոխությունների ուսումնասիրությունն է։ Անհրաժեշտ է հաշվի առնել պատկերի փոփոխության առանձնահատկությունները սեմանտիկայի և հնչյունային շարժման տեսակետից։ Կոնկրետ թարգմանությունների վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ թարգմանության ընթացքում տեղի է ունենում բնագրային պատկերի տեղաշարժ, որն առանձին դեպքերում կարող կ հասցնել պատկերի աղճատման և կորուստի։
Keywords: Literature; Language and Literature; Translation and interpretation