Спорные вопросы в онкогинекологии - Джилавян, Г. А.; Джилавян, Ар. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Բուժումը ծրագրելիս կլինիցիստը բախվում է մի շարք վիճահարույց խնդիրների՝ առանց գինեկոլոգիական պաթոլոգիաներից որևէ մեկի բացառության: Հետազոտության մեջ ներառվել են արգանդի վզիկի, ձվարանների և արգանդի մարմնի մորֆոլոգիապես ապացուցված քաղցկեղով 894 հիվանդների տվյալները, ովքեր բուժվել են Ուռուցքաբանության ազգային կենտրոնում։ Մշակվել են ուղիներ՝ ուռուցքային հիվանդների մոտ փուլերի միգրացիան կանխելու համար: Ցույց է տրվել ձվարանների քաղցկեղի նեոադյուվանտ քիմիաթերապիայի և ախտորոշիչ լապարոսկոպիայի անհրաժեշտությունը: Քննարկվել են արգանդի վզիկի քաղցկեղի քիմիաթերապիայի հարցերը։ When planning treatment, the clinician faces a number of controversial issues for any of the gynecological pathologies without exception. The study included data on 894 patients with morphologically proven cancer of the cervix, ovaries and cancer of the body of the uterus, who were treated at the National Center of Oncology. Measures have been developed to prevent the migration of stages in oncogynecological patients. The need for neoadjuvant chemotherapy and diagnostic laparoscopy in ovarian cancer is shown. Issues of chemotherapy in cervical cancer were discussed.
Keywords: Клиническая медицина