Отражение и прохождение форм волны сдвига от границы раздела двух полубесконечных частей упругого композитного волновода - Аветисян, Ара С.; Саакян, С. Л. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Բացահայտվում է ալիքային ձևերի բնույթը, որոնք անդրադառնում են կամ անցնում, ալիքատարի անհամասեռ մասերն ըստ տարբեր նյութերի և զույգ մակերևույթներով, մեխանիկորեն ազատ և կոշտ ամրակցված բաղադրիչների կտրվածքով։ Թվային վերլուծությունը բացահայտում է անհամասեռ ալիքատարի երկրաչափական և նյութական անհամասեռության բնութագրերի որոշիչ դերը: The proposed work reveals the nature of waveforms reflected and passing through the cross section of an inhomogeneous waveguide, in pairs by mechanically free and rigidly clamped surfaces on its components. Numerical analysis reveals the decisive role of the geometric and material characteristics of an inhomogeneous waveguide. Выявлен характер отраженных и проходящих через поперечное сечение неоднородного волновода волновых форм с попарно механически свободными и жестко защемленными поверхностями на его составляющих. Численным анализом установлена определяющиая роль геометрических и материальных характеристик неоднородного волновода.
Keywords: Механика